UA
RU
Вхід
Реєстрація

Формування кошторисів на послуги з благоустрою

  Нас часто просять озвучити орієнтовну вартість тих чи інших видів робіт, але зазвичай ми відмовляємось від таких розрахунків. Часто кошторис, який рахувався на момент здачі проекту не співпадає з реальною вартістю робіт по факту. Спробую пояснити чому так відбувається.

  Коли замовник звертається вперше в телефонному режимі ми не бачимо в якому стані його територія і які на ній є нюанси (якість грунту, наявність високих грунтових вод, перепад висот на місцевості, будівельне сміття та бур’яни і ще багато різних важливих нюансів). Не знаючи цих факторів ми не можемо знати чи потрібно прибирання території, чи потрібо обробляти та  знімати дернину  і скільки перед початком робіт, чи потрібно довозити родючий грунт і пісок для створення грунтосуміші та вирівнювання території. Варіантів для створення доріжок, газону автоматичного поливу, дренажної системи та системи водовідведення теж може бути кілька. Те саме стосується і посадки рослин. Ціна на рослини прямо пропорційно залежить від їх розміру і періоду посадки. Рослини в контейнерах, які без проблем можна висаджувати навіть влітку коштують на порядок дорожче ніж рослини викопані з відкритого грунту з кореневим комом навесні чи восени. Один замовник віддасть перевагу меншим рослинам, що дозволить зекономити бюджет і  чекатиме поки вони підростуть і ландшафт набуде завершеного вигляду, а хтось обере одразу дороговартісні крупноміри чи бонсаї та нівакі, щоб одразу отримати вау-ефект на ділянці.

  Іншим фактором є те, що при розрахунку кошторисів по площам проекту, за основу беруться стандартні математичні розрахунки. Але при втіленні проекту в життя під час виконання робіт можуть з’являтись непередбачувані моменти, як от сильне просідання землі, через високі грунтові води, які підмивають територію, і тоді потреба в завезенні землі суттєво збільшуються, а це тягне за собою додаткові витрати і на матеріал і на виконання робіт. І таких прикладів можна навести досить багато. Плюс по ходу виконання робіт у замовника можуть з’явитись якісь додаткові побажання і правки, які потягнуть за собою певні додаткові витрати не включені в кошториси. Тому часто в кошторисах певні пункти, які неможливо точно розрахувати, в графі вартості вказуються «по факту» і остаточно підраховуються вже після виконання робіт, або рахуються окремим кошторисом як додаткові роботи.

  Досить великою проблемою стає фактор наявності на території кількох підрядників, які виконують пов’язані між собою роботи. Часто хтось з них може неякісно виконати свою частину роботи, що згодом може створити проблему іншому підряднику і це теж потягне за собою додаткові витрати.

  Також важливим є той факт, як швидко Ви перейшли від стадії проектування до втілення проекту в життя, оскільки ринок та процеси інфляції не стоять на місці. Ціноутворення на матеріали та роботи може мінятись мало не щодня, особливо якщо матеріали закуповуються в іноземній валюті. Тому якщо Ви зробили проект, маєте орієнтовні кошториси, а до виконання робіт приступили лише через місяць чи пів року, будьте готові до того, що Ваш кошторис може суттєво змінитись в сторону зростання вартості.

  Радимо все ж не економити на першому і основному етапі благоустрою – створенні якісного проекту ландшафтного дизайну. Так Ви одразу будете мати уявлення того як буде виглядати Ваша територія в перспективі і зможете уникнути зайвих витрат фінансів, часу та нервів.

 

Компанія Healthy Plants - лідер в ландшафтній індустрії, надає послуги, які повністю вирішують задачу благоустрою, озеленення території та встановлення автополиву на Вашій ділянці. Ми розробляємо для кожного свого замовника унікальний проект (план) і створюємо індивідуально- неповторну атмосферу на ділянці. Чек на наші послуги є абсолютно прийнятним для кожного, хто звернувся до нас, так як ми орієнтуємося на побажання і можливості клієнта. Якщо замовник звертається до нас повторно, то ми надаємо йому всілякі знижки та акційні пропозиції, в знак подяки за довіру до нас. Така схема співпраці є комфортною для обох сторін.

Ми переконані, що в будь-якій справі потрібен професійний підхід, чи то створення глобального ландшафтного дизайну, чи то посадка маленького дерева. Багаторічний досвід в області благоустрою території відточив нашу майстерність в даній області до найвищого рівня. Проектування і монтаж різних елементів при створенні ексклюзивного ландшафтного дизайну є нашою прерогативою.

Інструкція того, як ми працюємо:

Дзвінок - Виїзд - Договір - Проект - Реалізація - Обслуговування.

Наша фірма має багаторічний досвід створення красивої атмосфери на різних ландшафтах. Ми вміємо майстерно перетворити абсолютно будь-яку територію, про що свідчать наші численні об'єкти, які можна зустріти в наступних містах: Київ, Обухів, Васильків, Бровари, Вишневе, Конча-Заспа, Київська область (Біла Церква), Узин, Володарка, Тараща, Сквира, Рокитне, Гатне, Нові Безрадичі, Білогородка, тощо.

Підтвердженням високого рівня нашого професіоналізму є приклади робіт і фото (відео) наших об'єктів, які можна побачити, зайшовши на нашу інтернет сторінку. Ваші позитивні відгуки є найкращим стимулом на шляху до нашого самовдосконалення і найвищою мірою похвали.

 

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: