UA
RU
Вхід
Реєстрація

Мульчування корою та декоративні відсипки

    Кожен замовник бажає мати доглянуту теритрію, яка і виглядатиме естетично і потребуватиме мінімального часу на догляд за нею. Хорошим рішенням стане використання різних видів відсипок на ділянці. Клумби, пристовбурні кола, територію навколо високих грядок та інші зони можна облагородити за рахунок відсипання їх сосновою корою або декоративною галькою чи крихтою.

Декоративна відсипка - це сипучі матеріали різних розмірів, видів, фракцій та інших фізичних властивостей, які використовуються з метою декорування і мульчування грунту.

Декоративна відсипка в ландшафтному дизайні - це сучасна, практична, функціональна і красива тенденція, за допомогою якої можна зробити неповторний дизайн абсолютно будь-якої території.

Відсипання декоративним щебенем/каменем, галькою, гравієм, піском, різнобарвним склом, мушлями, крихтами, пофарбованими трісками або трісками натурального кольору - все це з легкістю додасть Вашій ділянці ексклюзивний вигляд.

Декоративна відсипка стала досить популярним матеріалом в процесі організації декору території, без якої сьогодні складно уявити сучасний двір.

Використовується декоративна відсипка для саду (клумб), квітників, патіо, піщаних садів, дитячих майданчиків, пейзажних водойм, доріжок, альпінаріїв, рокаріїв тощо.

Декоративна відсипка виконує не лише естетичну функцію, з її допомогою можна здійснити мульчування, що дозволить захистити грунт від зайвого випаровування такої необхідної вологи, а також відсипка створюватиме бар’єр для проростання бур’янів, що спростить догляд за певними зонами.

За своїм походженням відсипання бувають:

  • органічні – дерев'яні тріски, соснова кора;
  • неорганічні - галька (річкова і морська), гравій різних фракцій, щебінь, піски;
  • альтернативні відсипання штучного походження - кольорове скло, пластик (різнокольорові декоративні камінці).

Органічні відсипки

Переваги соснової кори - це її натуральність і відносно низька ціна. Така кора відносно довго не вигоряє на сонці.

Мінусом таких відсипань є їх легкість і при сильному вітрі їх може знести.

Якщо декоративна відсипка укладається безпосередньо на грунт, то слід врахувати той факт, що нижній шар такої мульчі рано чи пізно почне перегнивати, чим змінить склад грунту, на якому лежить. Як правило, органічні відсипки, перегниваючи, підкисляють грунт. Потрібно взяти до уваги цей факт, тому що деяким рослинам це йде на користь, а деяким ні.

Неорганічні відсипки

Чим же хороша неорганічна (натуральна) відсипка? - Тривалим строком своєї служби.

Якщо здійснити відсипання гравієм, то він не дозволить грунту перегріватися і не затримає воду на поверхні.

Але такі відсипання досить складно очистити від сміття, листя та ін.

Саме тому доріжки відсипані таким чином краще облаштувати подалі від насаджень. Також за кілька сезонів в дані відсипки потрапляють фракції піску, ґрунту, насіння. Матеріал для відсипок замулюється, набуває недоглянутого зовнішнього вигляду, а між камінчиками (навіть поверх геотекстилю) з'являються бур'яни. Однак бур'яни досить легко виполоти або знищити хімічним гербіцидом. Більшість видів таких відсипок можна мити і укладати повторно.

Мульчування - процес поверхневого покриття грунту мульчею для її захисту і поліпшення властивостей, з метою підтримки здорової мікрофлори.

Мульча - це шар матеріалу (трісок, кори, соломи і т.д.), яким засипають поверхню землі з метою захисту ґрунту від агресивного сонячного впливу, від висушуючого вітру, від руйнівних злив, а також з метою збагачення грунту корисними елементами.

Також процес мульчування - це ефективний метод в боротьбі з бур’янами. Так шар з 5-7 см істотно сповільнить зростання бур'янів, а при правильній витримці всіх етапів мульчування і зовсім не дасть розвиватися зайвим культурам. Мульча виключає можливість попадання сонячних променів на ту ділянку, де її насипали, але, в той же час, дозволяє грунту і кореням «дихати» і отримувати необхідну кількість тепла.

Ще матеріал для мульчування здатний, так би мовити, законсервувати вологу, яка так необхідна грунту, за рахунок чого скоротить коефіцієнт випаровування і, як результат, зменшить кількість поливів.

Наступний плюс мульчування - це те, що верхній прошарок ґрунту завжди залишається пухким, а це означає і те, що грунт «дихає» і що рихлити його Вам не доведеться.

Переваги мульчування:

​акумулює вологу в ґрунті;

знижує рівень розвитку бур'яну;

не дозволяє грунту перегріватися і пересихати в жаркий і сухий періоди року;

не дозволяє грунту промерзати взимку;

виключає процес розвитку ерозії ґрунту;

не дає утворюватися кірці на поверхні грунту, чим збільшує коефіцієнт вбирання вологи;

довгий час зберігає пухку структуру ґрунту;

замульчована рослинність здатна утворити більшу кількість додаткових коренів.

Мульчування корою. Переваги:

це екологічний продукт органічного походження;

кора не виділяє шкідливих речовин в процесі розкладання, а навпаки удобрює грунт;

має відносно довгий термін служби і вимагає лише часткової заміни;

консервує вологу, яка так необхідна грунту, скорочує коефіцієнт випаровування і, як результат, зменшує кількість поливів;

добре пропускає воду до коріння;

дає корінню можливість дихати і захищає його від впливу агресивних сонячних променів, а також від згубного впливу низьких температур;

значно знижує рівень утворення бур'яну;

в процесі розкладання удобрює і підкисляє ґрунт;

кора здатна прикрасити будь-який ландшафт.

Інструкція з проведення мульчування корою

Найбільш вдала пора року для мульчування це осінь чи весна. Причому навесні слід почекати поки прогріється грунт, а потім приступати до безпосереднього процесу мульчування. Вірною ознакою того, що земля достатньо прогріта і готова для різних землеробських маніпуляцій - це поява першого бур'яну.

Для початку подбайте про якість грунту на Вашій ділянці, тобто внесіть в нього добрива.

Після, видаліть з грунту все торішнє листя і бур'яни. Далі потрібно розпушити грунт і потім полити його.

Наступний крок - покриття потрібної території грунту рівномірним шаром кори в 3-7 см. Товщина прошарку мульчі безпосередньо залежить від рівня освітленості Вашої ділянки. Чим більше затінку на Вашій території, тим, відповідно, тонше її потрібно засипати мульчею.

З приходом осені добре оновити верхній шар мульчі.

Також добре під шаром мульчі заховати шар геотекстилю або скошеної трави без насіння, щоб запобігти проростанню бур'янів.

Якщо Ви прикрасили свою ділянку за допомогою кори середньої і дрібної фракції, то потрібно врахувати той факт, що при поливі така кора вбирає частину вологи. Це означає, що рослинам дістанеться менше води, ніж ви розраховували.

Великою популярністю при оформленні ландшафтів користується саме соснова кора (мульча) для мульчування грунту біля дерев і чагарників. Така кора запобігає появі комах, які здатні нашкодити рослинам, за рахунок вмісту в ній фунгіцидів. Наявність на ділянці кори такого виду, дозволить не вдаватися до обробки саду хімікатами і зробить його екологічно чистим, а також дозволить частково заощадити витрати на хімію.

Так само, не менш популярною, в побуті у ландшафтників є кора дуба. Така мульча має особливий склад, який сприятливо впливає на рослини і грунт - це пектини, смоли, крохмалі, антиоксиданти і дубильні речовини. Так, наприклад, дубильні речовини кори дуба протистоять патогенній мікрофлорі, захищають рослини від грибкової інфекції. Завдяки своїй шорсткості, кора відлякує слимаків, личинок та інших шкідників.

Процедуру мульчування корою замовити можна, залишивши заявку на нашому сайті.

Ціна на наші послуги більш ніж адекватна, а їх висока якість - це наш імідж, про який ми заявляємо з високо піднятою головою.

Наші об'єкти - це наша гордість і зустріти їх можна в наступних містах: Київ, Гатне, Білогородка, Нові Безрадичі, Обухів, Васильків, Бровари, Вишневе, Козин,  Конча-Заспа, Київська область (Біла Церква), Узин, Володарка, Тараща, Сквира, Рокитне та ін.

Підтвердженням високого рівня нашого професіоналізму є приклади робіт і фото (відео) наших об'єктів, які можна побачити зайшовши на нашу інтернет сторінку. Ваші позитивні відгуки є найкращим стимулом на шляху до нашого самовдосконалення і найвищою мірою похвали.

Ми любимо свою роботу і цінуємо кожного свого клієнта!

 

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: