UA
RU
Вхід
Реєстрація

На чому можна зекономити при реалізації проекту ландшафтного дизайну?

Заощадити максимум на благоустрої ділянки — зрозуміле бажання господарів, які вже вклали чималі гроші в будівництво дому. Але чи реально це зробити не втрачаючи на якості? На чому саме можна зекономити?

Що потрібно для благоустрою ділянки?

геодезична зйомка;

підготовка проекту ландшафтного дизайну;

підготовчі чорнові та чистові  грунтові та інженерні роботи;

закупка землі, піску, матеріалів та рослин;

посадкові роботи;

авторський нагляд;

Теоретично на кожному з цих етапів можна заощадити — наприклад, придбати дешевші рослини та матеріали, частину робіт зробити самостійно. Але щоразу потрібно з розумом  оцінювати ризики та наслідки таких рішень. Розберемося, на чому саме можна зекономити та чого чекати від такого кроку.

1. Передпроектні дослідження (заощаджувати  на них не лише не варто, а й небезпечно).

Геодезична зйомка території  потрібна для створення  топографічної карти території. Вона відображає розташування об'єктів і комунікацій, нерівності рельєфу та специфіку ландшафту, розташування насаджень та допомагає організувати грамотне планування ділянки  з урахуванням особливостей території.

Іноді можуть знадобитись геологічні дослідження для визначення складу грунту та рівня грунтових вод, якщо Ви бачите, що ділянка знаходиться біля водойм, за має перезволоження або інші специфічні ознаки. Ці відомості необхідні для підбору рослин, які можна посадити на ділянці, а також для правильності організації дренажної системи та системи водовідведення.

Як заощадити: зробити всі заміри і позначення для проекту самостійно, взявши за основу кадастровий план вашої ділянки. Геологічні подробиці з'ясувати у сусідів, поклавшись на те, що склад ґрунту та рівень ґрунтових вод на ваших ділянках ідентичний.

Чим Ви ризикуєте: неточності у розмірах та відхилення від реальних розмірів призведе до помилок при проектуванні .

Навіть на сусідніх ділянках склад ґрунту та рівень ґрунтових вод можуть значно відрізнятися. Можуть розташовуватись плавуни, які небезпечні для будівельних робіт.

2. Розробка проекту ландшафтного дизайну.

Більшість власників розуміє, що без грамотного планування все ж таки не обійтись. Проект потрібен, щоб  зручно розмістити на ділянці заплановані будівлі, знайти місце для саду, городу, квітників та дитячого майданчика. Ландшафтний проект допомагає побачити як буде виглядати ділянка в перспективі. Від якості проектування залежить коректність планування робочого процесу, розрахунок кількості необхідних матеріалів та дає можливість оцінити вартість того чи іншого виду робіт .

Як заощадити: знайти проект схожої ділянки в мережі та спробувати її адаптувати під свої вимоги – з урахуванням геодезичних та геологічних особливостей вашої території.

В ідеалі, ландшафтний проект варто робити ще до побудови будинку або водночас із проектуванням будівлі. Це дозволить гармонійно розташувати будинок та інші будівлі на території.

Чим ризикуєте: гарні фото садів в мережі наводять на думку, що, взявши такий самий набір рослин, як на картинці, можна отримати схожий результат. Але реальність найчастіше виявляється не такою як на картинці. Наведемо кілька проблеми, які можуть виникнути внаслідок некоректного проектування:

негармонійне об'ємно-просторове рішення саду;

відсутність грамотного зонування;

незручні доріжки;

відсутність захисту від зовнішніх впливів – шуму, дороги, сусідів;

непродумане розміщення рослин, що призводить до їх загибелі;

порушення життєдіяльності рослин та газону внаслідок неправильно проведених земельних робіт та відсутності поливу.

В ландшафтній компанії Healthy Plants розробкою проекту займаються одразу кілька фахівців. Їх завдання — зробити ландшафт не просто цікавим, а й «життєздатним». Проект двору буде розроблено з урахуванням усіх особливостей вашої ділянки; підготується  комплект технічних креслень, необхідних для прокладання інженерних комунікацій, створення дренажної та зливової систем, встановлення малих архітектурних форм (альтанок, барбекю, підпірних стін тощо). Фахівці допоможуть грамотно підібрати рослини для саду, підкажуть, де саме і коли краще купувати необхідні матеріали та саджанці.

3. Ціна послуг дизайнера

Як заощадити: запросити студента-ландшафтника, який лише напрацьовує власний досвід. Знань у нього буде напевно більше, ніж у Вас, а коштують послуги фахівця-початківця недорого.

Чим ризикуєте: проектні рішення на зорі професійної діяльності дуже часто бувають непрактичними та недоцільними. Деякі студенти орієнтуються на виставкові сади або проекти з мережі, де нерідко порушуються норми.

4. Купівля матеріалів, рослин

Реалізація проекту багато в чому залежить від якості придбаних матеріалів, рослин, ґрунту та їх своєчасної доставки. Професійний ландшафтник  відразу побачить, якщо доставлені позиції не зайвих витрат.

Чим загрожує: самостійно визначити якість матеріалів, саджанців, що купуються, буває непросто, тому Ви ризикуєте придбати хворі рослини та неякісні матеріали.

Як заощадити: найкращий час для посадки рослин – весна, коли температура повітря досягне 10 градусів, і до розпускання листя. І восени — з середини вересня до кінця жовтня. В цей час озплідники знижують ціни, оскільки можна копати рослини з відкритого грунту, які часто є бюджетнішим варіантом ніж рослини в контейнерах. Крім того, навесні та восени частіше йдуть дощі і прохолода сприяє кращому приживанню рослин.

5. Купівля землі

Не завжди вона взагалі потрібна. Ландшафтний дизайнер порадить чи потрібно  купувати чорнозем, завжди поділиться контактами перевірених постачальників.

Як заощадити: заздалегідь перед початком будівельних робіт акуратно прибрати шар землі — зберегти його до закінчення будівництва так, щоб до нього не потрапили сторонні матеріали для будівництва. Згодом використати цей грунт  для вирівнювання поверхні та  посадки рослин, улаштування квітників і газону

 6. Відмова від авторського нагляду

Яким вийде Ваш ландшафт — залежить від того, наскільки точно дотримуватися  концепції проекту та вказаних в ньому параметрів. Щоб реалізація відбувалась за планом, за процесом зазвичай стежить автор проекту або прораб компанії, яка надає ландшафтні послуги. Він контролює правильність виконання робіт, дотримання технології ландшафтного будівництва та багато іншого.

Як заощадити: контролювати роботи  самостійно. А для цього як мінімум потрібно ознайомитись із порядком проведення та технологією запланованих робіт.

Чим загрожує: якщо Ви ніколи раніше не стикалися з ландшафтними роботами, знадобиться час і сили, щоб розібратися в тому, що відбувається. Буквально все викликатиме у Вас питання. Про якісний контроль говорити не доводиться.

 Рекомендований план виконання робіт

► Підготовчі роботи:

осушення ділянки, захист від зсувів, затоплення, змиву родючого шару ґрунту;

чорнове планування ділянки за допомогою техніки або вручну;

вирівнювання ділянки за проектними відмітками;

вертикальне планування території;

створення нового рельєфу.

► Роботи по зонуванню та прокладання інженерних комунікацій:

розбивка ділянки відповідно до креслення за допомогою мотузок і кілочків;

розмітка доріжок та майданчиків;

копка траншей під електричні кабелі та мережі автоматичного поливу вздовж доріжок;

роботи з бетонування, якщо вони є у проекті;

роботи з прокладання комунікацій, влаштування доріжок та майданчиків;

посадка рослин;

встановлення світильників.

7. Реалізація проекту поетапно (розподіл робіт на  кілька сезонів)

Якщо бюджет обмежений, деякі замовники прагнуть розділити реалізацію проекту на етапи. У будь-якому випадку план ділянки допоможе визначитися з пріоритетами та черговістю робіт.

Порада: постарайтеся скласти план-графік робіт. Зараз щось планувати дуже складно, але, як кажуть, у будівництві краще найгірший план, ніж його повна відсутність. Склавши графік, можна мінімізувати витрати на доставку матеріалів та обладнання, об'єднавши однотипні види робіт. Та і в розподілі робіт на 2 сезони є свої плюси. Якщо виконати підготовчі чорнові роботи і прокласти комунікації, грунт за кілька місяців осяде і буде видно чи є нерівності в рельєфі і можливо буде навесні їх зразу поправити підсипанням землі. Це краще ніж виправляти просідання грунту на завершальному етапі, наприклад коли вже укладено газон.

Як висновок: маючи на руках якісний ландшафтний проект, Ви отримуєте чіткий план робіт, розуміння кількості необхідних матеріалів і рослин. І вже вільні обирати, які саме частини проекту робити цього сезону, а які можуть почекати наступного. Ви можете спланувати покупку та висадку рослин на весну чи осінь (дочекавшись знижок у розсадниках). А озброївшись терпінням і при належному старанні самостійно проконтролювати всі роботи. Єдине, на чому ми б не радили економити — на якості проекту. Чим продуманішим він буде, тим простіше буде займатися його реалізацією.

Компанія Healthy Plants - лідер в ландшафтній індустрії, надає послуги, які повністю вирішують задачу благоустрою, озеленення території та встановлення автополиву на Вашій ділянці. Ми розробляємо для кожного свого замовника унікальний проект (план) і створюємо індивідуально- неповторну атмосферу на ділянці. Чек на наші послуги є абсолютно прийнятним для кожного, хто звернувся до нас, так як ми орієнтуємося на побажання і можливості клієнта. Якщо замовник звертається до нас повторно, то ми надаємо йому всілякі знижки та акційні пропозиції, в знак подяки за довіру до нас. Така схема співпраці є комфортною для обох сторін.

Ми переконані, що в будь-якій справі потрібен професійний підхід, чи то створення глобального ландшафтного дизайну, чи то посадка маленького дерева. Багаторічний досвід в області благоустрою території відточив нашу майстерність в даній області до найвищого рівня. Проектування і монтаж різних елементів при створенні ексклюзивного ландшафтного дизайну є нашою прерогативою.

Інструкція того, як ми працюємо:

Дзвінок - Виїзд - Договір - Проект - Реалізація - Обслуговування.

Наша фірма має багаторічний досвід створення красивої атмосфери на різних ландшафтах. Ми вміємо майстерно перетворити абсолютно будь-яку територію, про що свідчать наші численні об'єкти, які можна зустріти в наступних містах: Київ, Обухів, Васильків, Бровари, Вишневе, Конча-Заспа, Київська область (Біла Церква), Узин, Володарка, Тараща, Сквира, Рокитне, Гатне, Нові Безрадичі, Білогородка, тощо.

Підтвердженням високого рівня нашого професіоналізму є приклади робіт і фото (відео) наших об'єктів, які можна побачити, зайшовши на нашу інтернет сторінку. Ваші позитивні відгуки є найкращим стимулом на шляху до нашого самовдосконалення і найвищою мірою похвали.

 

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: