UA
RU
Вхід
Реєстрація

Стилі ландшафтного дизайну

  Оточувати себе прекрасним - логічне бажання кожного. Все змінюється, проте прагнення проводити більше часу на природі залишається незмінним. Таку можливість дають заміські ділянки, але вони вимагають догляду і створення певних умов.

  Замінити овочеві плантації клумбами, альпійськими гірками, рокаріями, газонами чи струмками – це не означає створити гармонійний ландшафтний дизайн ділянки. Буває, що і сил, і грошей в облаштування території вкладено чимало, а сад виглядає все одно не так, як хотілось би. Щоб не зіткнутися з таким розчаруванням, краще визначитися зі стилем і його основними характеристиками. З багатьох варіантів необхідно вибрати той, який найкраще відображає ваше світосприйняття. Враховувати необхідно рельєф та кліматичні особливості території. Кожен стиль ландшафтного дизайну має свої вимоги до форм алей, клумб, типу рослин, форми водойми, використовуваним матеріалам і аксесуарам. Зупинимося на найпопулярніших.

Мавританський стиль ландшафтного дизайну робить сад схожим на східну казку - пишний, наповнений солодкими ароматами, яскравий і розкішний. Перші мавританські сади були облагороджені оазисами, і це визначило їх основні риси: обов'язкова наявність води і пишних, розлогих рослин, що дають тінь.  Його характерними рисами є: геометрична точність планування, розподіл на чотири частини, наявність фонтанів, внутрішній дворик, використання плитки і мозаїки, велика кількість пишної рослинності, розмаїття квітів, розарії, міксбордери, прямі декоративні доріжки, відсутність скульптурних зображень.

Використовувати такий стиль можна як для невеликого патіо так і для просторої ділянки.

       

Китайський стиль - один з найдавніших. Китайці  вишукано розсаджували рослини і розставляли декорації, але при цьому кожна деталь в даному стилі мали своє місце і призначення. Головною ідеєю цього стилю є гармонія, взаємодія з природою. Китайский стиль в дизайні має свої відмінні риси.

 Камінь - це один з обов'язкових елементів китайського саду. Великі валуни використовують в оформленні берегів водойм, декоративних композицій. Їх відбирають за кольором, розміром, на поверхні може вирощуватися мох. Дрібні камені, гравій або галька можуть використовуватися для оформлення струмків, доріжок, окремих майданчиків.

Обов'язковою деталлю в саду такого стилю повинні бути містки або сходи. Найчастіше вони зроблені виключно з дерева, іноді допускається додавання додаткових елементів. Але всі матеріали повинні бути тільки натуральними, інакше буде порушено гармонію саду. Містки прийнято розфарбовувати в яскраві кольори, найчастіше використовують червоний, жовтий або зелений. В ідеальному традиційному варіанті необхідно, щоб було невелике озеро або інша водойма. Рослини для китайського стилю підбирають різноманітні, але при цьому жодне з них не повинно бути випадковим. Кожна рослина несе в собі енергетику і лікувальні властивості. Саме тому вирощування лікувальних трав дуже поширене. У китайському саду ви можете зустріти сосну, плакучу вербу, сливу, персик, бамбук, нарциси, хризантеми, троянди і півонії.

Англійський сад - це, перш за все, сад з продуманою структурою. Головне його призначення - створення зони відпочинку, такого ландшафту і серії об'єктів, якими хочеться милуватися, на тлі яких може відпочити не тільки тіло, а й душа.

Основні елементи англійського саду:

вертикальне озеленення;

звивисті доріжки з натуральних матеріалів;

велика кількість багаторічників, посаджених ярусами;

наявність акуратних зелених газонів, які є не тільки об'єктом естетичної насолоди, а й зоною релаксації;

водойма в пейзажному стилі (нерівної форми);

відсутність впорядкованості і суворої геометрії

Прованс - це вишуканий стиль маленьких сіл Франції, що став за останні роки неймовірно популярним у всьому світі. Його завжди асоціюють з особливою витонченістю, ніжними відтінками фіолетового і великою кількістю білого кольору в оформленні, легким нальотом старовини на предметах і ледь вловимим запахом лавандового поля. Сад в стилі Прованс ідеально підійде для тонких романтичних натур, які люблять проводити літні вечори, загорнувшись у плед на лавці і вдихати запашний аромат різнотрав'я.

Особливості Провансу:

перевага віддається фруктовим деревам;

велика кількість квітучих рослин з квітами переважно ніжних відтінків лілового, рожевого;

клумби з пряними травами і спеціями;

використання в декорі саду старовинних або штучно зістарених предметів;

наявність альтанок, або просто місць для відпочинку із затишними садової меблями.

Класичний стиль ландшафтного дизайну - це сувора симетрія, чіткі і геометрично правильні форми у плануванні ділянки, бездоганно підстрижені кущі та дерева.

Основні риси:

прямі алеї, строгі форми клумб, дерев і водойм.

фонтани або інші водойми в центрі ділянки або в середині якоїсь композиції;

підходить для великих ділянок (площею понад 15 соток);

можуть використовуватися будь-які кольори, але відтінки повинні бути м'якими. Застосовуються всі природні матеріали, в т.ч. камінь і дерево;

перевага віддається топіарним рослинам. Можна висаджувати самшит, липу, кулясту тую, пірамідальну тополю, клен, пірамідальний ялівець, а також дівочий виноград, бузок, спіреї, жасмин. З квітів підійдуть троянди, бегонії, сальвії. Якщо хочеться створити на ділянці плодовий сад, то краще висаджувати дерева у вигляді алеї.

Сьогодні сільський стиль - це самий вільний з усіх садових стилів в ландшафтному дизайні. Його також називають дизайн в сільському стилі або стиль кантрі.

Особливості стилю кантрі:

асиметрія, без строгих форм і ідеальних доріжок;

замість пастельних кольорів - строката палітра фарб;

основний матеріал для декору - дерево;

газон відсутній або природний;

наявність ставка в природному стилі або колодязя з дахом у вигляді будиночка;

 доріжки прості, з плавними вигинами;

квітники та клумби з різноманітних пишноквітнучих рослин;

вертикальне озеленення створюється за допомогою простих невибагливих рослин;  

наявність городу, овочевих клумб. 

Вітається все з сільської тематики: колеса від возів, солом'яні опудала, дерев'яні діжки, коромисла, дерев'яні годівниці і шпаківні для птахів, кошики, дерев'яний паркан або тин, колодязь з дахом у вигляді будиночка, керамічні горщики та інший сільський реманент і елементи меблів з дерева або плетеної лози. З садових фігурок добре підійдуть зображення сільських тварин.

Японський ландшафтний дизайн – справжнє втілення національного характеру, саме він може показати всю унікальність красивої природи.

Основними  складовими японського стилю є  вода, каміння і рослини та асиметрія в усьому.

Доріжки - з окремих кам'яних плит з розривом; комбіновані мощення; сухі струмки; сади каменів.

Вода в будь-якому вигляді: ставок, маленький фонтанчик, просто велика кам'яна чаша з водою.

Колірна гамма - дуже стримана. В основному вона побудована на плавних переходах, півтонах. Базові кольори - сірий, зелений, коричневий, білий. Всі тони приглушені.

Дерева: сосни і ялівці, туя, ялина, кипарисовики, вишня та слива, декоративні яблуні, клени.

Чагарники: спірея японська, рододендрони, айва японська, форзиція. Багаторічники і квіти: хоста, різноманітні злаки і осока.

Характерними також є містки, які влаштовуються не тільки над водою, а й над сухими струмками та японські кам'яні ліхтарики.

Стиль хай-тек (мінімалізм) в ландшафтному дизайні відносно новий, характеризується простим і гармонійним виглядом, функціональністю, оригінальністю, легкістю і зручністю в загальному догляді. При плануванні ландшафтного дизайну в стилі хай-тек застосовують скло, метал, бетон, пластик, каміння. Ландшафт даного стилю виключає наявність яскравих акцентів та деталей, яскравих клумб з квітами, дерев'яного матеріалу. Найкращі аксесуари для ландшафтного дизайну в стилі хай-тек: бетонні стовпчики, об'ємні кам'яні, скляні, керамічні кулі і куби, кольоровий гравій, металеві контейнери-квітники, фігури абстрактних форм, дзеркальна плитка. Вода в даному напрямку займає дуже важливе місце. Водойми можуть бути різного розміру і різної форми: квадратні, круглі, овальні, з'єднані в групи.

Компанія Healthy Plants - лідер в ландшафтній індустрії, надає послуги, які повністю вирішують задачу благоустрою, озеленення території та встановлення автополиву на Вашій ділянці. Ми розробляємо для кожного свого замовника унікальний проект (план) і створюємо індивідуально- неповторну атмосферу на ділянці. Чек на наші послуги є абсолютно прийнятним для кожного, хто звернувся до нас, так як ми орієнтуємося на побажання і можливості клієнта. Якщо замовник звертається до нас повторно, то ми надаємо йому всілякі знижки та акційні пропозиції, в знак подяки за довіру до нас. Така схема співпраці є комфортною для обох сторін.

Ми переконані, що в будь-якій справі потрібен професійний підхід, чи то створення глобального ландшафтного дизайну, чи то посадка маленького дерева. Багаторічний досвід в області благоустрою території відточив нашу майстерність в даній області до найвищого рівня. Проектування і монтаж різних елементів при створенні ексклюзивного ландшафтного дизайну є нашою прерогативою.

Інструкція того, як ми працюємо:

Дзвінок - Виїзд - Договір - Проект - Реалізація - Обслуговування.

Наша фірма має багаторічний досвід створення красивої атмосфери на різних ландшафтах. Ми вміємо майстерно перетворити абсолютно будь-яку територію, про що свідчать наші численні об'єкти, які можна зустріти в наступних містах: Київ, Обухів, Васильків, Бровари, Вишневе, Конча-Заспа, Київська область (Біла Церква), Узин, Володарка, Тараща, Сквира, Рокитне тощо.

Підтвердженням високого рівня нашого професіоналізму є приклади робіт і фото (відео) наших об'єктів, які можна побачити, зайшовши на нашу інтернет сторінку. Ваші позитивні відгуки є найкращим стимулом на шляху до нашого самовдосконалення і найвищою мірою похвали.

 

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: