UA
RU
Вхід
Реєстрація

Вертикальне озеленення

Вертикальне озеленення – запорука гарного настрою та чистого повітря, що у свою чергу привносить гармонію в офісні, публічні та ландшафтні простори.

Живі стіни наповнюють простір  освіжаючою зеленню, надихають та естетично наповнюють оточуючих. Вертикальне озеленення  виконує такі задачі:

оновлення дизайну інтер’єру та  екстер'єру будівель

регулювання мікроклімату

зонування та акцентування уваги на окремих спорудах

Особливості систем вертикального озеленення:

швидко та легко монтується

просте та бюджетне в обслуговуванні

не вимагає складних інженерних конструкцій та рішень

система автоматичного поливу та дренажна система не є обов'язковими

Вертикальне озеленення – невід'ємна частина саду. Елементи вертикального озеленення такі як перголи, шпалери, живоплоти, затишні альтанки, перегородки – формують різні зони на території.

Основні принципи вертикального озеленення

 Садові ліани можуть виконувати в дизайні саду такі основні функції:

Створення суцільних зелених стін. Таке «драпірування» послужить чудовою прикрасою для старих фасадів. Ширми та екрани наче жива зелена тканина, відокремить одну зону саду від іншої. Зелені «завіси» можуть приховати неестетичні елементи господарських та технічних будівель. За допомогою в’юнких  рослин Ви можете зробити масивні об'єкти витонченішими, заокруглити гострі кути, пом'якшити прямокутні лінії. Використовуйте їх для гармонізації та балансування садових композицій.

Декорування великих масивів стін та огорожі. Вертикальне озеленення - традиційний спосіб маскувати та прикрашати багатотонні огорожі та стіни будівель, нудні гаражі та сараї. Навіть найскромніші будівлі, увиті плющем, хмелем та ін. виглядають чарівно, гармонійно інтегрується в простір саду.

Підкреслення форм та ліній. Витончені лінії альтанки та павільйону, масивність стильної перголи – в’юнкі рослини можуть не лише приховати, а й ефектно підкреслити. Окремі арки, піраміди та колони з кучерявими рослинами створюють акценти, які привертають увагу.

Створення  декоративності саду навіть на мінімальній території. Це гарне рішення не тільки для міні-садів.

Створення тінистих куточків та зон саду з різними умовами вирощування. У спекотний клімат, через нестачу високих дерев, які створюють тінисті ділянки у саду – вертикальне озеленення виконує функцію затінення. У тіні шпалер і увитих ліанами решіток – стає можливим посадити тінелюбні рослини, які не могли б рости на відкритих сонячних галявинах.

Чи може вертикальне озеленення фасаду зашкодити будинку?

Незначні збитки можливі, якщо не дотримуватися правил озеленення. Ліани, що сильно розрослися, можуть перекрити водосточні труби, зрушити черепицю, а взимку заважати сходженню снігу. Тому навесні важливо проводити обрізку рослин. Коренелазні ліани при вертикальному зростанні використовують для опори маленькі тріщини та западинки на фасаді, руйнуючи тим самим штукатурку або інше зовнішнє оздоблення фасаду. Щільне листя ж сприяє накопиченню вогкості та розвитку цвілі.

Але якщо в якості опори для «верхолаза» встановити дерев'яні ґрати на відстані не менше ніж  10 см від стіни будинку або натягнути сітку, то поверхня фасаду залишиться цілою і неушкодженою. Більш того, зелений декор захистить стіни від косого дощу та перегріву в спеку , а густе листя затримає пил.

Яку ліану краще вибрати для вертикального озеленення? Для цього потрібно розуміти, яка саме мета нашого озеленення. Якщо нам потрібно зробити сад більш квітучим, тоді нам потрібно обрати саме такі сорти ліан і обвити ними арки, перголи,  альтанки.

Неквітучі ліани підійдуть, щоб озеленити фасад будинку,  замаскувати непривабливу стіну, швидко обвити високий паркан, відгородитися від сусідів біля басейну або сховатися від сонця в тіні перголи на терасі.

При озелененні фасадів потрібно врахувати багато факторів.

Якщо стіна фасаду знаходиться з північного боку, то краще використовувати плющ. Він увіє весь фасад і захистить стіни будинку.

Вид та форма озеленення будівлі залежить від висоти, ширини та архітектури будівлі. Висока будівля, фасадом якої вгору тягнеться самотня рослина, виглядає ще вищою, а якщо пустити ліану рости в ширину, будинок здаватиметься ширшим, а значить і більш гармонійним.

Завдяки легкому, негустому озелененню колон можна надати будинку ефектного вигляду.

Особливо затишно завдяки такому озеленення виглядає вхідна група  будинку.

Розглянемо популярні багаторічні ліани та плетисті рослини. Вони можуть роками прикрашати Ваш сад.

 Троянди плетисті. Розкішне цвітіння троянд  заворожує. Вони ростуть довгими квітучими пагонами, які потребують закріплення на опорах, наприклад на перголі чи арці. Більшість сортів квітують повторно, хвилями, а є рясно квітучі сорти, які цвітуть одноразово.

 Клематиси. Незамінні у вертикальному озелененні. Ви можете вибрати як потужні високорослі клематиси, так і компактні форми. Пагони у клематисів гнучкі, здатні обплітати опори, черешки листя легко обвивають  решітки або сітки. Рослина не потребує підв'язки. У нашому кліматі всі сорти чудово зимують.

 Плющ. Чудова вічнозелена ліана. Фігурне орнаментальне листя – стане окрасою вертикального саду. Плющ невибагливий, виносить протяги, забруднення повітря, тіньовитривалий. Прекрасно формується обрізкою.

 Кампсис. Велика, швидкозростаюча ліана, якій потрібна міцна опора. Вона має бути міцною, оскільки доросла ліана – важка.  Великі лійчасті квітки кампсису приваблюють багатьох ландшафтників.

 Жимолість декоративна. Чудова квітуча рослина з ароматними квітками. Жимолість – улюблениця садівників, дуже невибаглива та не агресивна ліана. Гарне шкірясте листя, ароматні суцвіття з'являються вже наприкінці травня, а висота дорослої ліани може досягати кількох метрів.

 Виноград Вічі або дівочий виноград. Здатність винограду швидко зростати, відновлюватися після суворих зим, гарне листя – роблять його однією з найпопулярніших рослин в ландшафтному дизайні.

 Гліцинія. Цвітіння її зачаровує. Довге суцвіття, красиве ажурне листя на шпалерах виглядають чудово.  Але подбайте про надійну опору, це велика важка ліана.

Якщо Ви бажаєте швидко сформувати зелені завіси – посадіть однорічні ліани. Такі рослини можуть бути тимчасовим рішенням, доки не розростуться багаторічні ліани, оскільки однорічники ростуть дуже швидко.

Використовуйте розміщення плетистих  рослин на різних рівнях. Так Ви отримаєте ефект безперервного цвітіння.

Не бійтесь  обирати варіанти вертикального озеленення для ваших потреб, більшість рішень – бюджетні і не вимагають особливих зусиль.

Компанія Healthy Plants - лідер в ландшафтній індустрії, надає послуги, які повністю вирішують задачу благоустрою, озеленення території та встановлення автополиву на Вашій ділянці. Ми розробляємо для кожного свого замовника унікальний проект (план) і створюємо індивідуально- неповторну атмосферу на ділянці. Чек на наші послуги є абсолютно прийнятним для кожного, хто звернувся до нас, так як ми орієнтуємося на побажання і можливості клієнта. Якщо замовник звертається до нас повторно, то ми надаємо йому всілякі знижки та акційні пропозиції, в знак подяки за довіру до нас. Така схема співпраці є комфортною для обох сторін.

Ми переконані, що в будь-якій справі потрібен професійний підхід, чи то створення глобального ландшафтного дизайну, чи то посадка маленького дерева. Багаторічний досвід в області благоустрою території відточив нашу майстерність в даній області до найвищого рівня. Проектування і монтаж різних елементів при створенні ексклюзивного ландшафтного дизайну є нашою прерогативою.

Інструкція того, як ми працюємо:

Дзвінок - Виїзд - Договір - Проект - Реалізація - Обслуговування.

Наша фірма має багаторічний досвід створення красивої атмосфери на різних ландшафтах. Ми вміємо майстерно перетворити абсолютно будь-яку територію, про що свідчать наші численні об'єкти, які можна зустріти в наступних містах: Київ, Обухів, Васильків, Бровари, Вишневе, Конча-Заспа, Київська область (Біла Церква), Узин, Володарка, Тараща, Сквира, Рокитне тощо.

Підтвердженням високого рівня нашого професіоналізму є приклади робіт і фото (відео) наших об'єктів, які можна побачити, зайшовши на нашу інтернет сторінку. Ваші позитивні відгуки є найкращим стимулом на шляху до нашого самовдосконалення і найвищою мірою похвали.

 

 

 
 
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: